Lockande efterrätter med twist

Det finns många sätt att avsluta en middag, men en god efterrätt är precis det som saknas emellanåt. Vare sig du tycker om salta eller söta efterrätter finns något för just dig…

När du är sugen på något gott finns det många härliga efterrättsalternativ att välja mellan, kanske är det tårta, kakor, eller maffiga chokladmuffins som lockar? Har du dessutom gäster eller vill avsluta din middag på ett speciellt sätt är en ljuvlig efterrätt helt rätt. Här finns några tips på olika klassiska desserter eller tårtor som är goda med en ny och spännande twist.

Ljuvliga Cupcakes

Det finns väl inget som är lika gott som chokladcupcakes? Dessa underbara skapelser är fantastiskt goda och kan med fördel serveras med kolaflarn på toppen för att ge den där lilla extra twisten. Oftast görs chokladcupcakes med mörk choklad för att ge en fylligare och djupare smak, men kan självklart även göras på mjölkchoklad om man önskar det.

Sedan några år tillbaka har cupcakes varit otroligt populära i Sverige. De liknar vanliga muffins men är lite mer maffiga och drömlika. Förr var de oftast väldigt stora, men som alla andra trender är de flesta cupcakes idag mindre i storlek och väldigt söta. Det finns inte heller några begränsningar vilket är något som http://www.dintarta.se/ nyttjar till fullo när de låter kreativiteten flöda med sina tårtor. Vare sig det handlar om dekoration eller frosting är det upp till dig att låta din fantasi skapa det du vill! Kanske vill du servera dina chokladcupcakes med en saltig kolafrosting istället?

Höstpajer!

Nu när hösten är här är det dags för många att baka lite paj! Visst är det speciellt när du kan baka paj på frukter som finns i din trädgård? Pajtraditionen sträcker sig många år tillbaka och kan bli något riktigt speciellt. Genom att leta efter klassiska recept med säsongens bästa smaker kan du skapa något magiskt gott som behagar din söta tand. Det är nog inte särskilt mycket som kan slå hemlagade pajer som dessutom är väldigt mångsidiga. Ännu roligare är det att göra dessa pajer med en liten twist, varför inte prova på att göra en pumpapaj med rosmarin? Eller kanske en sötare paj med lönnsirap, pekannötter och choklad som viktiga ingredienser i din äppelpaj.

Du kan dessutom använda dig av goda kryddor som muskotnöt och kanel för att liva upp din paj med lite varmare toner. Har du en trädgård med många frukter, kan du använda dessa frukter och pumpor för att göra en färsk och fräsch paj. Inte heller behöver du använda dig av traditionellt socker utan kan göra pajen söt med hjälp av honung och agave. Få ut det mesta av säsongen genom att använda dig av dina frukter eller handla närodlat för att göra en mer organisk paj.

Använd din fantasi

När du sitter hemma och funderar på din nästa efterrätt – kanske det är dags att experimentera lite mer! Försök att använda din fantasi och var lite mer lekfull med din nästa paj, tårta eller kakor!