Om oss

Vi är intresserade av mat och självklart även om Sveriges mathistoria. Förr i tiden var det inte så enkelt att få tag i mat i Sverige som det är nu, fram till 1800-talets slut producerade vi själva det vi åt. Protein kom från fisk, vilt och boskap vilka sedan kompletterades med betor, potatis och rovor. Frukt och grönsaker konserverades för att hålla under vintern.
Andra länders matkultur har influerat den svenska kosthållningen och idag äter svenskarna mycket från olika länder. Här hos oss kan du läsa mer om just historian bakom svensk matkultur och vad som har format den till vad den är idag. Vi är väldigt intresserade av svensk mat och olika typer av mat vilket gör att du kan läsa om det mesta här.
Vi har fokus på mat i Sverige och det innebär att du både hittar information om vilka restauranger som är bäst i landet, vilken mat som är vanligast i Sverige och om olika typer av mat. Vi är en matfantaster från topp till tå och det kommer du att märka när du läser här på sajten. Vi har en brinnande passion för mat.
Om du är intresserad av hälsosam mat kan du hitta artiklar om det här, det är många som vill äta mer hälsosamt utan att riktigt veta hur. Du kan också läsa om skaldjur här hos oss, fisk och skaldjursrestauranger finns det många av i Sverige och det är mycket älskat. Tänk själv på hur populära kräftskivorna är. Varmt välkomna till vår sida med kärlek för mat.